Omgeving

Route

Gewandeld word er op 3 verschillende afstanden. 2.5, 5, 7.5 en 10 km. Via een korte aanloop route belandt u al snel op de onverharde paden van een de mooiste natuurgebieden van Nederland. De routes van alle afstanden voeren u in 4 dagen langs de mooiste plekjes van Het Nationaal Park Veluwezoom. Het is met 5000 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. Je vindt er uitgestrekte bossen en heidevelden, restanten stuifzand en landgoederen. In 1930 werd Veluwezoom het eerste Nederlandse Nationaal Park.

Wat een prachtig gebied om te wandelen! Met routes van 2.5, 5, 7.5 en 10 kilometer is er voor elk wat wils, of je nu een rustige wandeling wilt maken door het dorp of een stevige uitdaging zoekt. Het Nationaal Park Veluwezoom klinkt als een ideale plek om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Nederland. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en landgoederen biedt het park een gevarieerd landschap om te verkennen. En het feit dat het het eerste Nederlandse Nationaal Park werd, toont aan hoe bijzonder het is. Veel plezier met wandelen en het ontdekken van al die prachtige plekjes!

Posbank en Koepel de Kaap

Het bekendste punt in het Nationaal Park Veluwezoom is de ‘Posbank’ waar men bij helder weer tot in Duitsland kan kijken

Rhedense Schaapskudde

De stichting Rhedense Schaapskudde zet zich in voor het behoud van de kudde Veluwse heideschapen, die sinds 1956 zijn thuisbasis heeft in de monumentale oude schaapskooi op het landgoed Heuven ten noorden van het dorp Rheden. Van hieruit trekt de herder, net als vroeger, dagelijks met de kudde de heide op. Volgens eeuwenoude traditie wordt zo een bijdrage geleverd aan de instandhouding van deze natuurgebieden. U bent van harte welkom een bezoek te brengen aan de kudde en de schaapskooi.