Avond Vierdaagse Rheden

Toch nog een Avond 4 daagse in Rheden in Corona tijd!

Welkom op de website van Stichting Avond 4 Daagse Rheden. Op deze website wil de organisatie van dit jaarlijks terugkerend evenement u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Kijk gerust eens rond.

Tóch een Avond 4 daagse in Rheden in Corona tijd!

Een paar maanden geleden werd de wereld geraakt met een corona virus. In een paar weken tijd stond de hele wereld op zijn kop en nog steeds zijn allerlei activiteiten afgelast of moeten deze op een andere manier vorm worden gegeven. Ook de Stichting Avond 4 Daagse Rheden was genoodzaakt om de jaarlijkse vierdaagse af te gelasten, tot grote teleurstelling van diverse wandelaars, die nu géén medaille konden scoren. Ook het plan om de 4 daagse naar een later tijdstip in het jaar te verzetten was niet haalbaar, omdat er bij een georganiseerde tocht teveel mensen op de been zouden zijn volgens de corona regels. Maar… goed nieuws: er is toch een versie van de Avond4daagse mogelijk en wel in de vorm van de Home-Edition. Dit is een landelijk initiatief van de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond (KNWB).

Hoe werkt het?

Bij de Home Edition van de Avond4daagse start je vanaf je eigen huis. We gaan niet in grote groepen lopen zoals we gewend zijn, maar hebben de mogelijkheid om tussen 1 juni en 31 augustus 2020 vier dagen te wandelen. Let op: de vier wandeldagen moeten wel binnen een periode van 2 weken liggen! Ofwel, vanaf je inschrijfdatum moet je binnen 2 weken 4 dagen gelopen hebben! Je hebt hierbij wél de vrijheid om zelf te kiezen wanneer je gaat lopen. ’s Morgens, ’s middags, ’s avonds of in het weekend. Je wandelt wanneer het jou uitkomt!

Vanzelfsprekend is het wel de bedoeling dat iedere wandelaar zich aan de regels van het RIVM houdt en dat we de richtlijnen van de overheid volgen. Wordt het op enig moment te druk, houdt dan afstand. Voorkom te dicht op elkaar lopen!

Wat kost het en hoe schrijf ik me in?

Deelname aan de Avond4daagse Rheden – Home Edition kost EUR 5,- per persoon. Je kunt je aanmelden via de volgende link: https://eroutes.nl/nl/avond4daagse/

Aldaar kun je een account aanmaken, geef je aan wie je wilt inschrijven en voor welke medaille je loopt. Via een speciale eRoutes app krijg je dan een route die je kunt lopen, maar… die routes zullen gewoon over de normale weg leiden. Stichting Avond4daagse Rheden heeft ook haar eigen routes die door het bos leiden op de website beschikbaar, en tevens in GPS formaat.

Medaille

Als u binnen 2 weken na inschrijving 4 dagen gewandeld heeft (de route van de eRoutes app òf de route van de website van https://avondvierdaagserheden.nl/ ) dan heeft u recht op een échte 4 daagse medaille. Stichting Avond4daagse Rheden zal er voor zorgdragen dat deze medaille bij u thuis wordt bezorgd.

Géén verdere begeleiding

Om misverstanden te voorkomen willen we nog even expliciet vermelden dat de home edition van deze 4 daagse een tocht betreft die u op eigen houtje uitvoert. Het betreft dus géén georganiseerde tocht. Er zijn géén verkeersregelaars actief om u ergens een weg over te zetten. In het bos zijn geen routes uitgezet en er is géén EHBO post. Voordeel is wel dat als er geen bordjes hangen, er ook geen grapjassen kunnen zijn die bordjes de verkeerde kant op laten wijzen :-) Maar, moraal, houdt de GPS route of kaart goed in de gaten.

Ten slotte

Vanwege de huidige RIVM regels hebben we besloten om géén 2,5 km route aan te bieden bij deze home edition van deze 4 daagse. Merk ook op dat uw betaling voor de inschrijving via de KNWB loopt en kortingen voor Gelrepashouders hier niet aan de orde zijn.

 

A4D Rheden wenst u een veilige en gezellige 4 daagse toe!